
Ce este brandingul personal? Brandingul personal este modalitatea care te ajută să ieși din anonimat. Brandingul personal te ajuta sa te faci cunoscut.
Totusi, exista cateva lucruri pe care NU trebuie sa le faci atunci cand vrei sa-ti construiesti brandul personal. In caz contrar, risti sa distrugi totul.
Reguli de respectat in brandingul personal.
- Să nu minti despre tine. Minciuna este mereu descoperita asa ca nu crea o imagine care nu are legatura cu tine si cu valorile tale. Evidentiaza lucruri care te reprezinta. Lucruri la care te pricepi mai bine decat alti. Ai numai de castigat prin adevar. Dar, daca minti, risti sa pierzi increderea oamenilor.
- Sa nu ai o strategie. Brandul personal nu se construieste pe noroc. Ai nevoie de o trategie pe termen lung, trebuie sa-ti cunosti publicul. Trebuie sa masori succesul ca sa stii ce trebuie sa faci mai departe.
- Să crezi ca le stii pe toate. Nimeni nu le stie pe toate. Intr-o societate care se dezvolta cu viteza luminii stim tot mai putin, pentru ca lucrurile se schimba de la o zi la alta. Mereu este loc de mai mult și mai bine. Este extrem de important sa fii la curet cu noutatile din domeniul tau de activitate. Adica, sa inveti in permanenta si sa investesti in dezvoltarea ta profesionala.
- Să mizezi pe cantiate, nu pe calitate! E bine sa fii vizibil, dar cu masura si targhetat. Trebuie sa stii ce fel de mesaje sa transmiti si in ce momente. Nu trebuie sa devii obositor. Trebuie doar sa stii sa fii relevant.
- Să comunici doar în mediul online. Chiar daca audienta cea mai mare o construiesti in online, trebuie sa interactionezi direct. Brandul tau trebuie sa aiba consistenta si valoarea in lumea reala.
- Să folosești limbajul de lemn. Scrie natural, scrie la fel cum vorbesti. Nu fi „scortos” pentru ca nu ajuta la nimic. Dimpotriva. Asadar, evita maxime si expresii cunoscute de care toata lumea s-a plictisit! Păstrează o formă de exprimare care să te reprezinte. De asemenea, încearcă să eviți pe cât posibil limbajul de specialitate. Textele tale trebuie sa fie usor de inteles!
Concluzia e simpla!
Nu spunem ca sunt reguli greu de urmat. Totusi uneori e bine sa apelati la ajutorul unui specialist. El vede obiectiv lucrurile, are experienta si va poate oferi un sfat.