Campaniile de CROWDFUNDING sunt complexe și necesită o bună cunoaștere a publicului țintă și a obiectivelor. Iar când spunem obiective, nu ne referim doar la cele financiare.

O campanie bună de crowdfunding se poate converti într-o afacere de succes. Si, evident, in profit de zeci chiar sute de mii de dolari. Vorbim despre platforme internaționale precum Kikstarter sau Indiegogo. De aceea, noi nu oferim doar consulțanță ci și implemantare. Implementarea presupune stabilirea conceptului și traducerea lui în proiect și film de prezentare.  În același timp, nu e suficient să ai un film de prezentare perfect. Ai nevoie de comunitate. Astfel, crearea comunitații se face înaintea lansării proiectului, cu cel puțin 4 luni pentru că necesită timp. Comunitatea se crează cu ajutorul rețelelor de social media ( Facebook, Instagram, Twiter) și prin influenceri, comunicate de presă, distribuite în media agreată, internațională.  

Un exemplu concret de campanie de crowdfunding

NmH BY Nicholas este una dintre companiile pentru care am organizat o campanie de crowdfunding. Am elaborat conceputul, am realizat clipul de prezentare si proiectul pentru Kickstarter. Clientul s-a ocupat de partea de promovare. Din pacate, campania nu a avut suficienta vizibilitate si nu s-a strans suma ceruta. Am indetificat, ulterior, impreuna cu clientul greselile urmand ca produsul sa fie urcat din nou pe Kickstarter dar si pe Indiegogo.

Astfel, dupa elaborarea conceptului care trebuie sa fie inedit, sa aiba o poveste, trebuie realizat clipul si, cel mai important, creata comunitatea. Si nu ma refer aici doar la o comunitate pe Facebook sau Instagram. Este vorba despre o comunitate interesata de produsul tau care este obisnuita cu campaniile de crowdfunding. Pentru ca nu oricine este dispus sa plateasca pentru un produs pe care il poate primi si in 3, 4 luni de la plasarea comenzii.

E ceea ce spuneam ceva mai sus, trebuie creata o cumunitate internationala, de obisnuiti ai crowdfundingului si asta se face treptat, cu ajutorul specialistilor.

Abia dupa ce creezi suspans si starnesti  interesul potentialilor clienti, poti lansa campania.

Prin urmare, clipul este extrem de important si trebuie sa puna in valoarea produsul tau. Trebuie sa-l faca indispensabil pentru potentialul client.

Cu toate va putem ajuta. Cu expertiza, cu implementare, cu indrumare post lansare campanie.