• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:3 mins read

Cum să avem succes cu un comunicat de presă?

Un comunicat de presă eficient aduce o expunere media pozitivă. În plus, nu te costă foarte mult, iar rezultatele sunt cele așteptate. Un comunicat de presa bine elaborat si bine distribuit, poate genera pana la 20 de aparitii media. Si, evident, un rate card de cateva mii de euro. Totul insa tine specialistul care distribuie comunicatul.

Spuneam că trebuie să ținem cont de câteva reguli. În primul rând, un comunicat de presă nu este un material publicitar. Este un material informativ din care jurnaliștii trebuie să-și ia informații.

Un comunicat de presa bun trebuie sa aiba valoare de informatie

Prin urmare, ca să aibă valoare, un comunicat de presă trebuie să aibă valoare de informație.

O altă regulă este aceea că un comunicat de presă trebuie să înceapă cu noutatea. Adică cea mai inportantă informație, prezentată pe scurt și pe înțelesul tuturor.

Asadar, comunicatul de presă trebuie să conțină informații clare și să fie obiectiv. Nu au ce căuta părerile subiective într-un comunicat de presă. Noutatea este esentiala. Pentru a fi peluat, un comunicat de presa trebuie sa aiba informatii de actualitate. Informatii care nu au mai aparut in presa. Informatiile trebuie sa fie si utile. Adica, interesante pentru public.

Un comunicat de presa eficient trebuie să conțină toate elementele precum titlu, loc, moment în timp. Dar si o fotografie de calitate bună, citate ale specialistului/ reprezentantul companiei.

Insa, inainte de a trimite un comunicat de presa trebuie stabilit publicul tinta pentru ca mesajul sa ajunga in publicatiile potrivite. Nu se trimite la intamplare si nu se trimite catre toti jurnalistii. Comunicatul de presa se trimite doar catre jurnatistii acreditati pe domeniu.

Daca apelati la un specialist trebuie sa stiti ca e dreptul dumneavoastra sa intrebati unde va ajunge comunicatul de presa si sa cereti garantii. Mai exact, un numar minimum de aparitii, la fiecare comunicat de presa. Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne scrieti sau sa ne sunati!