• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:8 mins read

Vreți sa știi cum imbunatatesti conținutul pentru social media? Ei bine, anul acesta trebuie sa ieși din zona de confort și sa te adaptezi noilor cerințe ale publicului. Noi ca agentie de comunicare si PR , suntem in masura sa va dam cele mai competente sfaturi . 

In primul rând, trebuie sa știi ca in 2021 companiile vor comunica mai uman. Mai exact, vor comunica oamenii din spatele brandului , nu produsele. Clienții vor sa afle catmai multe despre oamenii care fac produsele. Astfel se crează conexiunea și creste brandul. Va spuneam și într-un articol trecut ca trebuie sa ieșiți din umbra, sa vorbiți despre voi, sa va împărtășiți experiență cu publicul. Și acesta e un prim răspuns la întrebarea cum imbunatateti conținutul pentru social media.

Crează conținut video pentru social media

Un alt aspect care te va ajuta sa îmbunătățești conținutul pentru social media este conținutul video. Indiferent de platforma sau format, conținutul video va atrage un public numeros, anul acesta. De la Instagram Reels, și TikTok, pana la YouTube, exista numeroase oportunități pentru ati atrage publicul. Cheia succesului unui clip video este sa identificați publicul căruia va adresați și sa urcați clipul pe platforma corespunzătoare. Dacă aveți un produs care se adresează generației Z, TicTok este cea mai potrivită platforma.

Trebuie sa stiti ca in momentul de fata, pe piața din România, TikTok a trecut in fata Instagramului, imediat după Facebook și YouTube. Așa ca țineți cont și de acest aspect atunci când va promovați produsele sau serviciile pe rețelele de social media. Dacă crearea de conținut video suna copleșitor, sa știți ca nu trebuie sa Creați conținut video diferit pentru fiecare platforma in parte. Puteți distribui același clip și pe Instagram, TikTok sau YouTube.

Cum îmbunatatesti conținutul pentru social media ?  In 2021, treci la acțiune !


Insa nu ati distribuit conținut pe Instagram Reels ? E timpul sa faceți acest lucru. Conținutul Instagram Reels este trimis către toți utilizatorii Instagram, nu doar către cei care va urmăresc. Și, in condițiile in care opțiunea este relativ noua, Instagram ii acorda o importanta majora. Așa ca e timpul sa ieșiți din zona de confort și sa încercați ceva nou.

Comerțul electronic este noul trend

Bine ati venit in era rețelelor de socializare unde comerțul electric ocupa un loc central! De la noile funcții ale Instagram, precum Instagram Reels Shopping, Instagram Live Shopping, pana la recentul parteneriat dintre TikTok și Shopify, consumatorii vor începe sa cumpere direct de pe platformele sociale. Acestea sunt vesti minunate pentru afacerile mici din întreaga lume. Vitrina digitala este un alt mod de a va asigura venituri pentru afacerea voastră, pe fondul situației create de pandemia de Coronavirus.

Munca pe care o veți depune pentru optimizarea rețelelor sociale, va va servi in lunile, chiar anii care urmează. De ce ? Deoarece călătoria clientului începea pe rețele de socializare și se se termina pe site-ul sau in magazinul vostru online. Acum însă acesta călătorie trebuie sa fie mult mai scurta. Sa înceapă și sa se termine pe platformele de socializare. Un client poate sa va cunoască pe Instagram, de exemplu, sa va descopere produsul, și să-l cumpere, fără sa părăsească platforma.

E o situație ideală prin care ii facilități clientului accesul la tot ce are nevoie pe o singura platforma. Fără să-l mai plimbați dintr-un loc in altul. Și, va aprecia gestul, va garantam.

E tipul sa va imbunatattiti cunostiintele despre cumpărăturile „sociale”. Adică de pe rețelele sociale. Dacă sunteți un brand care se axează pe comerț electronic, este timpul sa va activati magazinul digital. Noi suntem de părere ca comerțul electronic va însemna afaceri mari, pentru brandurile mici.

Mărcile care au un tel , vor deveni virale in 2021!

Mărcile și companiile care pun accentul pe responsabilitatea socială de mediu și etica, vor prospera anul acesta.

2020 a fost anul care a generat un soi de revolta mondiala. Oamenii și-au redescoperit vocea pe rețelele de socializare, iar multe branduri au intervenit ca să-i ajute.

Anul acesta, mărcile se vor implica și mai mult.

Așadar, identificați valorile brandului vostru și acționați. Astfel, va veți conecta cu publicul vostru și veți aduce plus valoare in comunitatea din care faceți parte!

Conversațiile despre responsabilitatea corporativa vor continua, in special pe LinkedIn. Am menționat deja ca 2020 a fost anul in care oamenii și-au găsit vocile activiste pe social media. Pentru multe marci a fost momentul sa ia o pauza, sa reflecteze și sa ia măsuri in ceea ce privește diversitatea și incluziunea socială, in modelul lor de afaceri și in conținutul pe care îl distribuie.

Transparență este o problema importanta pe rețelele de socializare, iar Increderea clienților nu se câștigă peste noapte. Instagramul este și el perfect pentru distribuirea conținutului transparent.

Începeți sa distribuiti conținut educativ!

Cum ii faci pe oameni sa interacționeze cu postările tale? Începi sa distribui postări educative. In primul rând sa vorbim despre postările carusel de pe Instagram. Sunt instrumentul perfect pentru conținut ușor de partajat și educativ. Creați și programați o postare carusel pe Instagram! Familiarizați-va cu aplicații precum Canva și Over pentru a realiza postarea educațională! Apoi va puteți programa postarea caruselului cu Laser. Pus și simplu încărcați imaginile proiectate in biblioteca voastră media, Selectați imaginile pe care doriți sa le transformați intr-o postare carusel. Programați o ora la care doriți sa fie postata și veți primi o notificare care va va anunță ca a sosit momentul postării.

Influencerii de pe TikTok le vor lua locul celor de pe Instagram

Mult timp, influencer marketing a fost asociat cu Instagramul. Anul acesta lucrurile se vor schimba. Trecem pe TikTok sau Printrest. Deoarece publicitatea pe TikTok are un preț ridicat, tot mai multe branduri vor apela la influencerii de pe platforma pentru a-și face cunoscute produsele și serviciile. Luați aminte și țineți pasul cu vremurile! Înainte de a încheia va mai spunem doar sa va faceți o lista cu influencerii preferați de pe TikTok și sa începeți sa le scrieți. Veți avea nevoie de ei!