• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:5 mins read

Cum sa fii relevant pe Facebook? Rasounsul vine chiar de la gigantul rețelelor sociale care a promis că va face o prioritate din știrile locale. Ce inseamna asta? Înseamnă că vei ajunge mai greu la clienții tăi locali cu ajutorul platformei. Vei ajunge la ei doar cu un continut calitativ si relevant pentru ei. Avem câteva sfaturi pentru voi.

1. Postați conținut orientat către comunitate, din care faceți parte!

Astfel, Facebook vă va identifica și vă va ajuta să ajungeți la clienții voștri. Evident, conținutul trebuie să fie calitativ și informativ.

2. Deveniți un lider local de gândire!

Analizați piața locală. Astfel veți putea identifica nevoile comunității și veți ajuge la clienții voștri cu informații care le vor fi utile.

3. Monitorizează știrile locale!

Cel mai bun mod în care mărcile locale pot ajunge și rămâne în atenția clienților, este acela de a lega și de a partaja postări cu importanță locală. Ce povești au impact asupra vieții din comunitatea voastră locală? Comentați și împărtășiți produsele, evenimentele și elementele de care sunt interesați membrii comunității voastre.

4. Spune-ți povestea locală!

Dacă sunteți un brand local, aveți o poveste locală. Faceți parte dintr-o comunitate și aveți un public care dorește să vă înțeleagă povestea și să vă susțină afacerea. Găsiți ce este acea poveste și spuneți-o într-un mod relatabil și autentic care generează conexiune și implicare. Dacă sunteți autentic și relatabil, veți rămâne relevant, publicul vostru va crește și veți rămâne în feed. Veți fi relevanți pe Facebook pentru comunitatea din care faceți parte.

5. Încurajează angajamentul civic!

Așadare, a face apel la clienții voștri prin angajament civic este o modalitate excelentă de a dezvolta o poveste locală, câștigând simultan noii algoritmi. Personalizarea poveștilor pentru problemele care contează în comunitățile voastre demografice va oferi o abordare mai personală, care va crea o conexiune mai bună. Cu alte cuvinte, poveștile vă pot ajuta să vă promovați marca, iar în timp vor face diferența.

6. Rămâi fidel priorităților tale!

Rămâneți concentrați pe obiectivele de afaceri. Gândiți-vă la anumite segmente de public și la atributele produsului vostru care răspunde cel mai bine nevoilor lor. Astfel, veți avea o strategie cu impact, pe termen lung. Dacă această abordare înseamnă și să profitați de o expunere suplimentară prin apariții media în presa locală, e cu atât mai bine.

7.Concentrați-vă asupra impactului local!

Aliniați-vă marca cu cauzele locale care sunt relevante atât pentru misiunea voastră cât și pentru comunitatea. Implicați-vă echipa, indiferent dacă este vorba despre voluntariat, pledoarie sau furnizarea de resurse și comunicați către presa locală intențiile voastre.

8. Segmentați utilizatorii în publicuri personalizate!

Schimbarea merge mână în mână cu prioritizarea conversației și a comunității. Drept urmare, mărcile trebuie acum să gândească global, dar să acționeze local. O modalitate de a face acest lucru este împărțirea utilizatorilor în segmente de public personalizate care sunt clasificate în funcție de locație.

9. Dublează-ți activitățile locale!

Organizează activități locale și comunică evenimente în presă. Asta îți va aduce clienții pe Facebook și de acolo vor veni către afacerea ta.

10. Faceți ceva despre care merită să vorbiți!

Brandurile locale pot încorpora evenimente și sărbători în marketingul lor.

Aici, găsiti și ale sfaturi pe care le puteți implementa in trategiile voastre!

Noi vă putem ajuta si vă putem îndruma.