• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:4 mins read

Cum te ajuta aparițiile TV să-ți crești afacerea

Cum te ajuta aparițiile TV să-ți crești afacerea? Citeam zilele trecute, pe un grup de Facebook pentru antreprenori,  ca aparițiile TV sunt învechite. Ca  nu te ajuta să-ți crești afacerea și ca sunt doar bani aruncați pe fereastra. O alta opinie era ca doar publicitatea te poate ajuta. Asta în cazul companiilor mari pentru ca  nu multe firme isi permit sa cumpere publicitate, în prime time.

Ce putem noi să vă spunem este că aparițiile TV sunt bune și recomandate pentru creșterea și consolidarea brandului. Nu e învechită televiziunea. Spoturile TV trebuie să fie o opțiune însă nu prima opțiune pentru o companie. Știrile organice, de conținut, trebuie să fie prioritare și cu asta de ocupă agențiile de PR.

Cum te ajuta aparițiile TV în afacerea ta?

Am spus apariții media, însă ne vom referi în speciali la aparițiile TV. Cum te ajuta aparițiile TV să-ți crești afacerea? Iti oferă expunere și iti consolidează brandul. In cazul afacerilor mici și mijlocii, conturează brandul. De ce ai vrea sa fii un brand? Pentru ca oamenii sa aibă încredere în tine. Pentru a crea o comunitate în jurul afacerii tale. PR-ul nu vine, marketing-ul face asta. PR-ul însă CONSTRUIESTE REPUTATII, iar rezultatele se văd pe termen lung. Imaginați-va ca ati reușit sa creați o comunitate extinsă și implicată în jurul afacerii vostru. Acea comunitate nu va dispărea, se va mari și va răspândi povestea voastră.

E drept, rezultatele PR-ului sunt greu de măsurat. E greu sa măsori percepția celorlalți despre tine, însă se va vedea în engagement-ul afacerii voastre și, treptat, în vânzări. Nu veți avea rezultate imediate, ca în cazul marketingului, însă rezultatele optinute vor fi pe termen lung. Nu pe termen scurt cum se întâmplă în cazul campaniilor de marketing.

Ce spunem la TV ca sa te ajute aparițiile media?

Va spunem povestea. Povestea voastră, a angajaților, a produselor voastre. Veți obține, astfel, atenția publicului. Omenii vor deveni interesați, vor vrea sa afle mai multe. Pentru ca oamenii cred mai mult în știrile semnate de jurnaliști, decât în spoturile publicitare sau în campaniile de advertising. Spunându-va povestea, va deschideți sufletul în fata oamenilor. Ei vor rezona cu voi și cu povestea voastră. Implicit vor rezona și cu ceea ce le oferiți. Indiferent dacă este vorba despre produse sau servicii.

Cum decidem în ce fel spunem povestea afacerii tale la TV?

E relativ simplu pentru un om de PR sa stabilească povestea potrivită, mesajul potrivit și tonul potrivit pentru povestea afacerii tale. În primul rând, este extrem de important sa știi cui te adresezi și sa te adresezi publicului ținta în consecință. Nu oricine cumpara, de exemplu, cosmetice BIO. Trebuie identificată nisa și, în același timp, creată necesitatea respectivelor produse, pentru  a aduce alături de tine și oameni din afara ariei tale, inițiale.

Pentru a putea comunica eficient în mass media este nevoie de un plan de comunicare coerent și de constanta. Nu saturezi piața, însă nici nu-i lași pe oameni sa te uite.