• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:10 mins read

Cum va ajuta PR-ul afacerea? Ei bine, în multe feluri. Și vor vorbi despre câteva benefcii, în acest articol.

PR-ul ajută la creșterea gradului de cunoștere a mărcii, îmbunățește reputația mărcii și crește oportunitățile de investiții. PR-ul se adaptează și evoluează pe măsură ce apar noi tehnologii și tactici. Inovațiile precum inteligența artificială și influencer marketing-ul au fost adoptate pe scară largă de profesioniștii din comunicare si  PR, cu rezultate uimitoare. Este imperativ ca specialiștii din PR să adopte tendintele și sa-și actualizeze strategiile pentru a ajunge la public. Având în vedere acest lucru, să analizăm principalele moduri în care vă puteți actualiza strategia pentru anul în curs.

Cum va ajuta PR-ul afacerea? Strategile de e-mail

Unele mărci renunță rapid la puterea e-mailului în favoarea rețelelor sociale sau a chatboturilor. Dar e-mailul este un instrument incredibil pentru strategia voastră de PR. Avem și dovezi care întăresc afirmația:

  • Se estimează că pentru fiecare dolar cheltuit pentru strategia de e-mail, există un ROI de 38 USD.
  • 80% dintre profesioniști consideră că e-mailul a condus la atragerea de noi clienți și păstrarea lor.
  • 72% dintre consumatori preferă e-mailul față de alte mijloace de comunicare în afaceri.

Chiar și cu creșterea rețelelor sociale și a altor tehnologii, nu există nicio îndoială că e-mailul rămâne un instrument puternic. Cum puteți utiliza e-mailul pentru a vă îmbunătăți strategia de relații publice? Indiferent dacă trimiteți e-mailuri pitch sau configurați campanii de degajare, există câteva tactici care vă pot ajuta. În primul rând, utilizați elemente de personalizare pentru a crea o legătură cu publicul vostru. Apoi, includeți un îndemn clar la acțiune pentru a vă determina publicul să acționeze. Și, în cele din urmă, utilizați titlul e-mailului pentru a atrage atenția publicului și a obține mai multe accesări.

Creați conținut!

Marketingul de conținut a devenit o parte cheie a strategiilor de PR. Asadar, pe măsură ce avansăm, vedem cât de conectate sunt aceste două strategii. Prioritatea relațiilor publice este de a influența pozitiv reputația unui brand. Și conținutul vă ajută să faceți acest lucru în mai multe feluri. De exemplu, dacă doriți ca publicul vostru să vă vadă ca pe un expert în industria voastră, veți dori să creați conținut care să prezinte această expertiză. Să comenteze ultimele tendințe și să ofere publicului vostru informații esențiale.

Pe măsură ce publicul vă vede expertiza în acțiune, reputația mărcii voastre va crește. Și, după cum am văzut de multe ori, atunci când oamenii găsesc conținut care le place și care le este util, îl vor împărtăși. Acest lucru vă ajută, de asemenea, să răspândiți în mod organic marca voatră și să vă susțineți strategia.

Creați un brand personal!

A trecut vremea directorilor executivi și a fondatorilor care se ascundeau în spatele afacerii lor. În zilele noastre, oamenii vor să-i cunoască pe oamenii din spatele mărcii. Pentru a profita la maximum de acest lucru, este important să vă creați un brand personal . Începeți cu social media. Asigurați-vă că întregul vostru profil, de la imagine la informații de fundal, reprezintă persoana care sunteți atât pe plan personal și profesional. Interacționați cu publicul vostru postând și comentând în mod regulat. Creați și distribuiți conținut care vă prezintă expertiza și perspectivele.

Aflați despre AI – Inteligența artificială!

Multe dintre tehnologiile AI pe care le-am privit cândva cu scepticism au devenit obișnuite. Noile forme de AI apar frecvent pe scena PR și marketing. AI nu pleacă nicăieri și cu cât o învățăm și o acceptăm mai repede cu atât strategiile noastre de PR vor fi mai bune. Iar specialiștii în PR au datoria să vă ajute să vă creșteți afacerea. Cum vă puteți adapta strategia pentru inteligență artificială? Luați ca exemplu automatizarea e-mailurilor. Data viitoare când configurați o campanie de PR, e-mailurile automate vă pot ajuta. Elimină erorile umane și trimite automat e-mailuri viitoare.

Chatbot-urile sunt o altă tehnologie AI extrem de valoroasă. Multe mărci îl folosesc pentru a atrage vizitatorii pe site sau persoanele care pun întrebări pe social media. Este adesea mai rapid decât omologii săi umani și imită vorbirea și comportamentul uman în mod realist. Ce alte tehnologii AI sunt la orizont și vă pot ajuta? Este imposibil de spus cu certitudine – motiv pentru care trebuie să fii cu ochii pe astfel de tehnologii și să afli cât mai multe.

Construiește încrederea!

Anul acesta, ca și în ultimii ani, există o luptă continuă pentru încredere în rândul mărcilor. Publicul este sceptic față de mărci. Acest lucru a afectat rezultatele multor companii. Un raport a estimat că mărcile pierd aproximativ 2,5 trilioane de dolari pe an din cauza lipsei de încredere, din partea publicului. Și ne întoarcem din nou la întrebarea cum va ajuta PR-ul afacerea.

În mod clar, încrederea trebuie să fie o prioritate pentru strategiile de PR în 2021. Una dintre cele mai mari modalități de a câștiga încredere este prin expertiza ta. Când vă poziționați ca un expert recunoscut, nu mai sunteți profesionistul fără nume care împinge o marcă. Deveniți vocea autorității – cineva pe care oamenii vor să-l asculte. Un alt strat al acestei încrederi vine de la a fi de ajutor. Am vorbit deja despre importanța creării de conținut – este important să faceți acest conținut pertinent și util pentru publicul tău

Utilizați Analytics!

Care ați spune că este cea mai valoroasă parte a strategiei voastre de relații publice? Deși unii ar putea indica un instrument strălucitor de campanie de PR, am argumenta că datele și analizele ar trebui să fie în capul listei. Pentru mulți, este o gândire ulterioară. Dar datele și analizele vă ajută să luați decizii importante și să vă ghidați strategia spre succes.

Tehnologia analitică a devenit din ce în ce mai sofisticată în ultimii ani și vă permite să aflați tot ce aveți nevoie despre publicul vostru. Acest lucru depășește pur și simplu numărul de persoane care vă vizitează site-ul web sau cine face click pe o campanie. Tehnologia analitică are acum capacitatea de a vă spune când un vizitator al site-ului este pregătit să devină client. În afară de tehnologia sofisticată disponibilă pentru analize, luați în considerare munții de date pe care le colectați în fiecare zi, chiar și prin cel mai simplu program de analiză. Cu aceste informații puteți vedea ce campanii funcționează bine și cine face parte din publicul vostru principal. Acum este momentul să profitați din plin de aceste informații.

Profitați de streaming-ul live!

Transmisiunile live există de câțiva ani și nu dau semne că-și vor pierde din avânt. Chiar și în comparație cu videoclipurile tradiționale, fluxul video live ocupă primul loc. Un studiu recent arată că 79% dintre utilizatori au spus că videoclipurile live au facilitat o interacțiune mai puternică cu publicul lor decât alte formate. În plus, s-a arătat că videoclipurile live primesc de 10 ori mai multe comentarii pe Facebook decât videoclipurile obișnuite.

Cum poți folosi video live în strategia ta de relații publice? Pentru început, utilizați-l pentru a vă amplifica conținutul media câștigat. Puteți face acest lucru prin streaming de interviuri live, discuții, panouri și evenimente live asociate strategiei voastre. De asemenea, puteți utiliza transmisiunile live pentru a face un anunț sau pentru a lansa un produs.

Sperăm că ați înțeles cum va ajută PR-ul afacerea și vă dorim să aveți multe idei bune pentru anul acesta!