Dress to Express este un proiect non profit demarat pe 1 februarie 2021. In trei săptămâni am generat un rate card in valoare de 17 mii de euro, prin apariții la principalele televiziuni naționale și in cele mai mari publicații online.

Observator, Antena 1, Vorbește Lumea, Libertatea, Click, Metropola TV sunt publicațiile media care au ajutat la răspândirea informației.

Metropola TV este partenerul media al proiectului.

Pe langa apariții, am generat organic, un reach de aproape 40 de mii, in 3 săptămâni, pe Facebook.

Context de promovare

Intr-o perioada in care multi romani au rămas fără loc de munca, cu preponderenta femei, Dress to Express vine in întâmpinarea femeilor cu venituri mici și le ajuta să-și redobândească increderea in forțele proprii. Dar și sa dobândească informațiile necesare care sa le ajute sa se prezinte bine la interviul de angajare.

Ponderea femeilor şomere a crescut cu aproape 50% din cauza pandemiei. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate de Monitorul Oficial, două treimi dintre angajații care au intrat în şomaj, anul trecut, au fost femei. În luna iunie a anului 2020, în România erau 457.000 de şomeri, cu 100.000 mai mulţi decât cu un an sau cu jumătate de an în urmă. Iar previziunile pentru următoarea perioada nu sunt mai bune.

Descrierea proiectului Dress to Express

Dress to Express este un proiect inițiat de Alecsandra Costin, owner  2032communication și Dana Tacea, stilist vestimentar. Împreună cu partenerii lor și-au propus sa ofere ținute profesionale și consiliere in cariera, femeilor cu venituri mici. Femeilor care sunt in căutarea unui loc de munca sau merg la interviuri de angajare. Imediat după lansare, proiectului i s-au alăturat mai multi parteneri: Andra Pintican, specialist HR, Gisello, designer vestimentar, Asociația Touched, Asociația Anais, DGAS București…etc.

In a doua săptămână, de proiect a beneficiat o femeie care a primit 2 ținute pe care sa le folosească la noul loc de munca. O alta femeie a primit o ținută pentru interviul de angajare. In cadrul proiectului vor fi organizate mai multe workshopuri-uri de consiliere in cariera susținute de Andra Pintican.

Obiective ale campaniei de PR pentru Dress to Express

Viralizarea campaniei și extinderea ei la nivel național.

Cum? Prin apariții media repetate și campanii de influencer.

Public tinta

1. Public principal

Femei de toate vârstele, educate, cu venituri mici și medii care au rămas fără loc de munca. Femei care sunt in căutarea unui loc de munca sau se pregătesc sa meargă la interviul de angajare.

2. Public secundar

Antreprenori interesați sa se asocieze cu proiectul și sa ofere din servicii și timpu lor. Femei care doresc sa doneze haine.

Şi business-ul tău poate avea o ascensiune la fel de impresionantă, dacă ştii ce şi cum să comunici . Pentru detalii si masuri concrete trebuie sa apelati la o agentie de comunicare profesionista .