• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:4 mins read

 

Cum crești engagementul pe social media?

E ceva mai complicat în vremurile actuale, însă deloc imposibil.  E drept, acum nu orice postare, pe social media, ajunge la toți utilizatorii rețelei. A trecut și  perioada în care companiile câștigau ușor publicul, pe rețele de socializare. 
Cum sa crești engagementul pe social mediaSpecialiștii în marketing trebuie să găsească modalități noi de a ajunge la clienți. Trebuie sa fie creativi. Da, reclame sunt o modalitate buna de a cheltui bugetul de marketing, dar creșterea implicării organice este extrem de valoroasa. Deci, cu un pic de efort suplimentar și creativitate, companiile își pot îmbunătăți ratele de implicare pentru conținutul la care au muncit atât de mult.

Există câteva sfaturi și trucuri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când creați conținut pentru social media. Pentru ca nu este musai sa apelați la o agenție de comunicare și PR

Creați conținut video pentru a creste engagementul pe social media!

  1. Conținutul video.  Conținutul video a devenit vedeta social media. Consumatorii consumă acum videoclipuri, mai mult ca niciodată. Pe măsură ce utilizatorii se îndepărtează de televizor in favoarea serviciilor de streaming, mărcile speculează aceasta tendința și acționează în consecință.

Oricum, nu orice videoclip este unul de calitate și cu potențial de a ajunge la clienții. Atunci când postați conținut video pe rețelele de socializare,  există anumite criterii care trebuie îndeplinite. Algoritmul ia în considerare mai mulți factori atunci când stabilește ce conținut va afișa.

Conținut video original crește engagementul pe social media!

Conținutul video trebuie să fie original. Trebuie să fie conținut pe care oamenii isi doresc să-l vizioneze. Conținutul video ar trebui, de asemenea, să fie suficient de convingător pentru a atrage vizualizări. Cel puțin în primul minut. Această valoare de referință arată platformei de socializare că spectatorii sunt implicați și, prin urmare, va arăta conținutul către mai multi utilizatori.

Într-o notă asemănătoare, videoclipurile mai lungi de trei minute sunt, de obicei, favorizate de algoritmii social media.

Respectarea acestor parametri va poate ajuta la creșterea interacțiunii.  Câștigarea luptei împotriva algoritmului poate fi o provocare. Cu siguranță va trebuie sa testați mult, înainte de a afla ce conținut are performante.

Există mai multe modalități de a invita utilizatorii să interacționeze cu conținutul pe care îl distribuite.

Creați postări care sa aibă conținut pentru a creste engagementul în social media!

2.  Postarea de conținut 

Postarea de conținut le cere utilizatorilor să facă ceva. Sa răspundă la o întrebare, sa voteze un sondaj. Sau doar sa eticheteze un prieten. Toate aceste acțiuni  înseamnă implicare.

Postați conținut pe care utilizatorii doresc să îl vadă. Pentru a determina acest lucru, asigurați-vă că rapoartele care oferă informații despre performanța anterioară sunt disponibile și colectate periodic. Aceste informații sunt extrem de valoroase pentru a determina rentabilitatea investiției pentru orice efort de marketing.

3. O pagina activa

O altă modalitate simplă de a stimula implicarea organică, pe rețelele de socializare, este de a va aloca timp pentru a interacționa, ca pagina de afaceri, cu alți utilizatori și alte pagini.

O pagină activă  înseamnă o pagina care comentează la postări, care partajează conținut relevant.

Implementarea unor practici simple, dar eficiente, va poate ajuta sa va creșteți afacerea.