• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:4 mins read

Am lansat campania #ACUM din dorința de a ajuta femeile antreprenor să-și spună povestea. Iar, împreună cu noi, povestea lor merge mai departe. Pe canalului nostru de YouTube, găsiți toate interviurile realizate cu femei din business care și-au deschis sufletul pentru noi si, implicit, pentru voi!

Îngerul păzitor al prematurilor

Vorbim astăzi despre Diana Gămulescu. Este fondatoarea Asociatiei Prematurilor.

Pe Diana o știu din vremurile în care lucram în televiziune. Am mers la ea ca sa vorbim despre prematuri, despre lipsurile din sistemul de sănătate, despre greutățile prin care trec părinții copiilor născuți prematur. Se întâmpla acum 6, 7 ani. Si atunci Diana ajuta multi paritinti si copii. Si-a continuat misunea iar astăzi ajută si mai multi si face cât de multe fapte bune poate. Nu e singură, are o echipă dedicata în spate. Nu se gândește că face bine, binele e în ADN-ul ei. Faptele bune vin ca ceva firesc. Chiar ea ne spunea ca anormal ar fi să nu ajute si să nu aducă o schimbare, oricât de mică sau mare, în sistemul de sănătate românesc.

Diana este una dintre zecile de mii de femei antreprenor din România care fac ceva pentru noi toți si pentru țară în care trăim. ” Proiectul social de care mă ocup se numește Asociația Prematurilor si este pornit în urma unei experiențe personale. În urma cu 10 ani, am născut înainte de termen si pentru că asta m-a impactat si mi-a  schimbat cu totul perspectiva legată de cariera, de priorități, de ce lucruri sunt de făcut si ce ar însemna dacă fiecare dintre noi ne-am aduce aportul în a îmbunătăți lucrurile din jurul nostru, cu pași mici, am decis sa ma dedic acestei cauze. Si au trecut deja 8 ani de când dezvoltăm, împreună cu echipa si voluntarii, proiecte de sprijin, în maternități si la ieșire din maternități a nou-născuților vulnerabili.”, ne-a povestit Diana.

#ACUM facem binele posibil!

Practic, atunci și-a dedicat întreaga viață une cauze: să-i ajute pe copiii dar si pe părinții copiilor născuți înainte de termen. Se emoționează de fiecare data când vorbește despre cei mai mici dintre noi. E greu să porți în suflet poveștile atâtor familii care au trecut prin greu, înainte sa le fie bine si să-și poate lua copiii acasă sănătoși. Sunt acei micuți care stau cu lunile în incubatoare. Pe care mămicile ii pot vedea doar de la distanta, nu-i pot îmbrățișă, nu le pot citi povesti înainte de culcare. Sunt acei bebeluși care, în primele luni de viață, nu văd cerul albastru, nu simt razele soarelui pe fetete lor. Văd doar oameni în alb si pereții albi si reci, de spital. Pentru unii dintre ei, Diana si echipa sa s-au luptat sa găsească incubatoare. Au cumpărat incubatoare, pentru că în România, oricât de revoltător este, încă nu există suficiente incubatoare pentru copiii născuți înainte de termen. Părinții copiilor născuți prematuri nu primesc suport. Nu știu ce să facă, pe ce drum să apuce, cui să-i ceară ajutor. Diana e însă mereu acolo. E acolo pentru voi. E suficient să-i scrieti si sigur vă va ajuta din toată inima si va face tot ce-i stă în putere ca să vă fie mai bine.

Dăruind vom aduce schimbarea!

Ce putem face noi pentru Diana? Putem dona, putem dona prin firmele noastre, putem răspândi povestea ei si a Asociației Prematurilor ca să afle toate lumea că există cineva care-i poate ajuta. Putem face voluntariat. Putem vorbi cu Diana si sigur ne va găsi ceva de făcut.

Mulțumim, Diana!