• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:7 mins read

Cum trebuie să arate strategia de PR pentru vizibilitate în media?

Anul acesta va fi unul plin de provocări. Așa că este momentul perfect să începeți să conturați strategia prin care să vă duceți marca la următorul nivel.

Care este una dintre cele mai bune modalități de a face asta? Printr-o strategie solidă de PR.

În ultimii ani, am văzut direct impactul pe care o acoperire mediatică grozavă îl poate avea asupra unei persoane sau a unei afaceri. Și totuși, cu atât de multe instrumente de marketing în setul de instrumente de comunicare de astăzi, aud aceeași întrebare din nou și din nou: de ce ar trebui să dau prioritate PR-ului?

 În primul rând, PR te poate ajuta să ajungi în fața „clientului” tău. Te expune pe tine, expertiza ta și afacerea ta  unui public care nu te cunoaște dar care are nevoie de tine, chiar dacă nu știe asta.

În al doilea rând, PR-ul te ajută să te poziționezi (pozitiv) ca expert în industria ta sau pe o anumită temă. PR ajută la construirea încrederii și a credibilității în rândul publicului vostru.

În cele din urmă, PR-ul te poate ajuta să-ți crești acoperirea, să-ți crești numărul de urmăritori, să-ți construiești listele de e-mail și de abonați și (preferatul meu) să-ți influențeze rezultatul final.

Construirea „băncii” vostre media vă ajută să vă construiți banca de afaceri. Încrederea și credibilitatea pe care o veți câștiga în urma prezenței în mass-media vă vor ajuta  să vă consolidați poziția pe piață și chiar să vă creșteți prețurile.

Așadar, cum poți începe să-ți planifici strategia de PR pentru vizibilitate în media, pentru 2022? 

Pasul 1: Examinați timpii de livrare media pentru a pune la punct strategia de PR pentru vizibilitate în media

În funcție de publicația sau postul de televiziune către care mergeți, timpii de livrare diferă. Sunt emisiune pentru care materiale se pregătesc cu câteva luni înainte și emisiuni care difuzează în aceeași zi, de obicei televiziunile de știri. Apoi, există instituții media, cum ar fi podcasturile, care pot avea timpi de livrare mult mai lungi. Este esențial, atunci când vă elaborați strategia de PR, să luați în considerare timpul de pregătire și să vă planificați în mod corespunzător impactul către media.

Pasul 2: Alegeți-vă țintele

Odată ce ați stabilit când să contactați mass-media, este timpul să vă alegeți obiectivele. Poate fi copleșitor atunci când stabiliți exact cui să vă adresați, mai ales când aveți un număr limitat de ore pe zi. Alege 5-10 instituții media către care să mergi în următorul  trimestru. Urmărește-i și interacționează cu ei pe rețelele sociale. Consumați conținutul acestora și familiarizați-vă cu subiectele pe care le acoperă.

Pasul 3: Dezvoltați unghiurile

Ați stabilit când să contactați și cum să-i contactați. Acum este timpul să lucrăm la unghiurile de abordare. Deoarece v-ați studiat țintele și le-ați consumat conținutul, ar trebui să aveți o idee mai bună despre subiectele și tipul de acoperire pe care le prezintă și să puteți prelua toate acele cercetări și să le valorificați într-un unghi minunat.

De exemplu, poate ești un agent imobiliar într-un oraș metropolitan în plină expansiune. Ați putea dezvolta un unghi care evidențiază tendințele în materie de locuințe și caracteristicile obligatorii pentru cumpărătorii de case din orașul vostru. Poate că sunteți proprietarul unei mici afaceri care creează lumânări de lux și parfumuri personalizate. Ați putea folosi un unghi precum Ghidul cadourilor: „Cele mai bune arome de lumânări pentru fiecare moment” sau „Lumânarea pe care veți dori să ardeți toată ziua, în fiecare zi” .

Vrei să te asiguri că unghiul tău se referă la produsele, afacerea și misiunea ta, dar trebuie, de asemenea, să fie creativ și relevant pentru publicul ținta al publicației.

Pasul 4: Creați-vă pitch-ul

Ultimul pas în dezvoltarea strategiei voastre de PR este să conturați propunerea. Aceasta este partea care poate reprezenta o provocare.

Prezentarea  ar trebui să fie clară, convingătoare și concisă. Vorbiți despre voi și afacerea voastră, despre beneficiile produselor sau serviciilor voastre și despre unicitatea lor. Prezentați cifre și oferiți posibilitea realizarii unor interviuri cu mai multe parii implicate ( clienți, specialiști în domeniu)

PR nu trebuie să fie copleșitor. Sunt încrezătoare că, dacă parcurgeți acești patru pași, puteți începe să dețineți, să împărtășiți și să obțineți o acoperire incredibilă a poveștilor voastre.  Și, în acest proces, puteți construi relații uimitoare și de lungă durată cu reporterii. Este o victorie pentru toată lumea!