• Post author:
  • Post category:Blog
  • Reading time:4 mins read

Tendințele în PR pentru 2021 sunt clare și nu foarte greu de pus în practica. 2020 a fost un an memorabil în comunicare și relații publice. Am învățat mai multe lecții într-o perioadă de 12 luni, decât am fi învățat într-un deceniu. PR-ul și comunicarea vor evolua și mai mult în 2021. Cum? Specialiștii spun ca trebuie sa ne pregătim pentru comunicarea netradițională. Pentru combaterea știrilor false, mai multe perturbări și mai multe oportunități de creștere și schimbare.

Pandemia de Coronavirus a zguduit strategiile și canalele pe care le folosesc specialiștii în PR. De asemenea, pandemia a schimbat așteptările consumatorilor cu privire la modul în care brandurile ar trebui să comunice cu publicul.

Comunicarea compasiunii

Orice strategie bună de PR se bazează pe tendințele datelor și principiile psihologiei umane. Ele influențează credințele, atitudinile și opiniile. Ele modelează comportamentul consumatorului. Iar tendințele în PR pentru 2021 ne arata exact ce-și dorește consumatorul și cu ce rezonează.

Potrivit unui sondaj recent, principalele preocupări ale publicului in timpul pandemie de COVID-19 au fost legate de asistenta medicala și consumabile. Drept rezultat, mărcile trebuie să fie sensibile la aceste preocupări sau risca să-si piardă publicul. Renunțați la glumele legate de COVID și creați mesaje cheie în care sa faceți referire la sănătate și siguranță. Un raport recent arata ca oamenii se uita la televizor cu 8 ore mai mult decât pana acum.

Tendințele în PR pentru 2021 schimba formatul comunicatelor de presa

Au trecut vremurile în care trimiteti un comunicat de presă standard în numele clientului vostru. Pentru ca mass-media să fie atentă, trebuie să existe o componentă vizuală, asociată cu tonul vostru. Indiferent dacă este vorba de o fotografie, un videoclip sau chiar o recomandare de la un influencer. Trebuie să existe dovezi observabile ale faptului că clientul vostru are ceva de oferit. Ceva valoros. Suntem într-o epocă de atenție scurtă. Astfel încât profesioniștii din PR trebuie să-și captiveze publicul imediat.

Deși în trecut, marketingul și relațiile publice au rămas separate, asta începe să se schimbe. Profesioniștii în PR le recomandă celor două echipe să își unească forțele. Și asta chiar de la începutul unei campanii. Astfel, ambele părți își pot împărtăși experiența în privința proiectului.

Consumatorii cunosc acum strategii de marketing clasice. Deci este mai important ca niciodată ca marca voastră să se prezinte în mod transparent. Dacă ambele departamente susțin aceeași viziune, va fi mai ușor să vă atingeți obiectivele comune.

Colaborarea e cheia succesului

O modalitate de a evita punerea în practică a tacticii generalizate este de a deveni specialist într-un anumit domeniu. Cu alte cuvinte: găsiți-vă nișa.

Toate industriile au nevoie de relații publice. Astfel, sistemul vostru va fi unul aplicat, nisat și cu efecte vizibile.

În plus, clientului ii va fi mai ușor sa aibă încredere în voi. Mai ales când vine vorba de decizii strategice de afaceri. Asta vă va face viața mai ușoară amândurora.